Geri Anasayfa

Masaüstüne Dön

Nem Nasıl Önlenir

Nem Nasıl Önlenir

Nem Nasıl Önlenir?

İnsanlar için büyük sorun yaratan nem nasıl önlenir? Yeni yazımızın konusunu oluşturuyor.

Nemin zararlarından bıkan birçok insan uzun yıllar boyunca bu zararlardan kurtulmanın yollarını aramıştır.

Eski dönemlerde bulunan yöntemlerden bazıları ise günümüze göre oldukça ilkel kalmış ve insanlara zaman kaybı yaşatmıştır.

Nemi engellemek için havalandırma yapmak ise her zaman geçerli olan en etkili yöntemlerden biri olmuştur.

Fakat buna rağmen bazı durumlarda havalandırma yapılması tek başına yeterli gelmemiş, nemin ana kaynağının profesyonel bir yardım ile bulunup giderilmesi gerekmiştir.

Nemin bir türlü önlenemediği durumlarda nem nasıl gider? Sorusu sorulduğunda profesyonellerin yapacağı inceleme ile nem kaynağı bulunarak sorun gideriliyor.

Örneğin bir türlü hakkından gelinemeyen nemin kaynağı sızıntı yapan eski su borusu ise su borusu değiştirilerek nem sorunu ortadan kaldırılmış oluyor.

Nem Nasıl Durdurulur?
Konforlu bir yaşam alanı ve kaliteli bir hava için havadaki nem oranı yüzde 40 – yüzde 50 arasında olması gerekiyor.

Bu seviyeden daha yüksek seviyede bulunan nem ise yoğunlaşma yaparak yani su buharına dönüşerek çeşitli sorunların yaşanmasına neden oluyor.

İnsanların ve hayvanların aldığı nefes, bitkilerin yaptığı foto sentez, banyo almak, yemek yapmak bile su buharına zemin hazırlarken kuzey tarafta bulunan binalarda bu durum daha sıklıkla görülüyor.

Nemin önlenmesi için havalandırma yapmak en etkili yöntemlerden biri iken çok soğuk havalarda havalandırma yapmak yeterli olmayabiliyor.

Yapının az güneş alması da nem yarattığı için odaların daha fazla güneş almasının sağlanması da nemi önleyici yöntemler arasında yer alıyor.

Binadaki yalıtım sorununun giderilmesi, yüksek nem oluşumuna sebep veren ana kaynağın bulunarak giderilmesi de nemi durdurmak için gerekli olabiliyor.

Eğer nem kaynağı için profesyonel çözüm gerekiyorsa temizlik firmaları tarafından ozonlama yapmak, kuru buz ile nem kaynağının temizlenmesi ya da diğer temizlik yöntemlerinin kullanılması da profesyonel olarak nem önleme yöntemleri arasında buluna biliyor.

Nem nasıl önlenir? Sorusu için kapalı ortamlarda nem alıcı cihazların kullanılmasının önerilmesi de nem önlemede etkili bir yöntem olarak gözüküyor.

Kapalı ortamlarda yüksek nem varsa nem alıcı cihazlar havayı emerek havadaki fazla nemi aldığından nem oluşumunu pratik bir şekilde engelleyebiliyor.

nem alma cihazları havayı kaliteli ve yaşam alanını da konforlu bir hale getirerek nem yüzünden yaşanabilecek sağlık sorunlarının da önüne geçiyor.

Sizin de nem sorununuz varsa ve nem nasıl önlenir? Sorunuza etkili bir cevap almak istiyorsanız profesyonel ekibimiz size hizmet vermek için bir telefon mesafesinde aramanızı bekliyor.

Nem Nasıl Önlenir

#nemnasılönlenir #nemönleme #nemnasıldurdurulur

Yazı Tarihi : 22 02 2023 Eklenmiştir
Yazı Hiti: " 2189 "  Defa Okunmuştur.

Bize Ulaşın